oDesk Windows XP Test Answers 2013

oDesk Windows XP Test Answers 2013

If you searching oDesk Windows XP Test Answers 2013, please see this post .
May be this oDesk Windows XP Test Answers 2013 very helpful for beginners freelancer.

Question 1:
There is a better method to enable or disable services on your computer than using msconfig and hardware profiles. When using msconfig, you might disable some services that are necessary to boot the system. Which of the following should be used to enable or disable services.
Answer:
c.     Microsoft Management Console (MMC)    


Question2:  What is the key combination to Quit a program through Task Manager that is not responding?
Answer:
d.     Shift + Alt + Del
Question3:
Windows XP tracks whatever files that load during every boot and application launches, and the operating system uses that information to prefetch files into RAM. These prefetch data are parsed into a file named __________ located in the Windows\Prefetch folder on the boot drive. Every three days, a limited defragmentation operation automatically occurs in the background during idle for only those files in that file to further speed up the computer's file access.
Answer:
c.     Defrag.ini

Question4:
Accelerator (hot) keys: Several menu commands, such as File, Edit, Table, or Tools, have one underlined letter as shown. The command associated with the underlined character can be Quickly executed if that character is entered on the keyboard immediately after the _____ key is pressed.
Answer:

     b.     Alt


Question5:
An icon with an arrow in its lower-left corner, which can be clicked for quick access to the object it represents, is a(n):
Answer:

    b.     Folder (directory) icon


Question6:
A common name given to the bitmapped desktop image (usually a picture) that serves as a background for the entire desktop is:
Answer:

  a.     Wallpaper


Question7:
Which of the following statements about Windows XP features is/are correct?
Answer:

   b.     Windows XP offline files allows you to synchronize your files with your file server.


Question8:
Which of the following is/are valid Window's file names?
Answer:

a.     expert-rating


Question9:
Which statement(s) about the Recycle Bin is/are correct?
Answer:


    c.     The Recycle Bin stores files for one month before permanently deleting them.


Question10:
Which of the following statements about the file security levels while browsing is/are correct?
Answer:

       e.     All of the above


Question11:
Which of the following would be a System Restore feature in Windows XP?
Answer:


d.     It allows you to restore your computer to a previous state in case of a system problem.


Question12:
How can you customize Advanced Start menu options in windows XP operating system.
Answer:


  b.     Right click on the Taskbar, choose Properties, click on Start Menu, and click the Customize button.


Question13:
You can create and edit files using the Windows Notepad. What are the extensions of a file that has been created using Notepad?
Answer:


b.     .text


Question14:
What happens when you hold down the Windows button key and press the E key?
Answer:


  a.     It opens the Windows Explorer.


Question15:
You are logged in as an administrator to the computers on your small local network and you want to change the names of those computers and the workgroup so that their names are more informative. One way to change the names would be to:
Answer:

    d.     Open the Performance and Maintenance control panel. Select the Computer Name tab and then click Change. Enter the desired name for the computer and click OK.


Question16:
The _____________ is a large hidden file where Windows XP finds information about all of the hardware, software, and various settings and user options.
Answer:

c.     Preferences


Question17:
Which of the following activities can you accomplish with the Remote Desktop feature in Windows XP?
Answer:


c.     You can view files and documents on your computer's desktop from a coworker's computer.


Question18:
The hard-drive utility tool in Windows XP for automatically fixing file system errors or for searching for and attempted recovery of bad sectors is:
Answer:


     a.     CheckDisk (CHKDSK)


Question19:
By hovering the mouse pointer over the clock, what happens?
Answer:


    b.     It will speak out the time through the speaker connected to the computer.


Question20:
The left side of the Start menu contains two parts, separated by a thin horizontal line. The Windows XP term for manually inserting a shortcut to one of your chosen applications into the top part of the left side (by using the right-context menu of the application in Windows Explorer) is called:
Answer:

d.     Porting an application to the Start menu.


Question21:
Which of the following statements about Windows XP Internet Connection Sharing (ICS) is/are true?

Answer:

c.     Using ICS, a single computer can connect to more than one dial-up connection.


Question22:
The older version of the Windows XP Desktop is called the "Windows Classic" look. One way to get the Windows Classic Desktop from the new default Windows XP Desktop is to:
Answer:

     a.     In the System control panel, select Properties from the View menu. Select the Desktop tab and click on the Desktop pull-down list and select Windows Classic. Click OK.


Question23:
Starting with Windows 95, the File Manager tool for organizing and controlling the files and folders of the computer's storage systems, such as the hard drive(s) and disk drive(s) has been called:
Answer:

    c.     Windows Explorer


Question24:
Windows XP includes a new type of view for folders that contain graphics files. This folder view is called _________ and displays small images of all the graphics in the folder in the bottom right-hand pane of Windows Explorer and a large image of a selected picture in the top right-hand pane.

Answer:

d.     Filmstrip


Question25:
What happens when you choose ClearType for your screen fonts in Windows XP?

Answer:

b.     Only the text in primary colors will be visible.


Question26:
Which of the following statements regarding Windows XP user access is/are correct?
Answer:


d.     None of the above


Question27:
With Windows XP, the default display resolution is 800x600 in 32-bit true color. With some computers 32-bit video tends to slow down screen redraws. How could you drop the screen depth to 16 bits instead of 32 bits in order to speed up the display in older PCs, especially laptops?
Answer:


    d.     In the Display Properties dialog box, on the Settings page, set the Color quality option to Medium (16 bits).


Question28:
A new function of Windows XP that allows two or more users in a local network to use only one Internet connection by routing all the Internet traffic through one computer is called __________________.
Answer:

       b.     Windows Internet Sharing (WIS)


Question29:
Which of the following statements is/are correct regarding the grouping of Windows tabs?
Answer:

    d.     There is no option to group tabs in Windows XP.


Question30:
Microsoft makes available a tool called the _____________________ for checking computers with a Windows operating system. This tool helps remove infections left by third-party software installed on the computer and displays a report describing the outcome in a log file named mrt.log in the %WINDIR%\debug folder.
Answer:

    a.     Microsoft Reliability Tool

    c.     Microsoft Windows Antivirus Tool
    d.     Microsoft Recovery Tool


Question31:
Windows XP usually retains copies of old drivers when newer versions of them are installed or upated. If the new drivers have problems, the user can return to the previous version. Does this new Windows XP feature work with printer drivers?
Answer:

    a.     Yes


Question32:
Windows XP has a new user system. Its new user system:
Answer:

    a.     Was inherited from Windows 98.
    c.     Was inherited from Windows NT/2000.
    d.     Was not inherited from any prior Windows O/S.


Question33:
A new feature introduced in Windows XP that allows another user to log in and use the system without having to log out the previous user and Quit any running applications is known in Windows XP as:
Answer:

   c.     Fast user switching


Question34:
The Windows XP installs its search function that, by default, has an animated dog character, Rover. Which of the following is/are true?
Answer:


     b.     Rover cannot be replaced by another character. It is a permanent feature.


Question35:
What does the Desktop Cleanup Wizard do?

Answer:

       b.     It removes the desktop wallpaper.


Question36:
Windows XP has several command-line utility tools for troubleshooting the computer. Suppose that your computer seems to have a problem with connecting to the Internet. Before reporting your connectivity problems to your ISP, which tool could you use to display the current TCP/IP network configuration values and to refresh the Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) and Domain Name System (DNS) settings?
Answer:


    b.     Ipconfig


Question37:
Which key combination would you use to flip between open windows?
Answer:

a.     Alt + Shift


Question38:
What type of icons are displayed in the system tray?
Answer:

   b.     Icons of programs developed by Microsoft.


Question39:
Which of the following statements about icons on the desktop is correct?
Answer:


    b.     You can rename an icon by right-clicking the mouse button and selecting Rename.


Question40:
State whether the following statement is true or false.

With Windows XP, you cannot specify that files with certain file name extensions should always open in the same program.
Answer:

    a.     True

0 comments: